• Logo Twitter
  • Logo Facebook
  • Contacteer ons
  • Logo Google Maps

Westel Circle

Wat is de Westel Circle?

Westel Circle is het samenwerkingsproject van KVC Westerlo met omliggende clubs. KVC Westerlo vindt het belangrijk om zich via deze weg regionaal te verankeren. Via dit samenwerkingsverband kan de kwaliteit van de jeugdopleiding van de regionale clubs verbeterd worden. Een win-winsituatie voor allemaal dus.

Westel Circle omvat verschillende activiteiten waarbij alle deelnemende clubs op de club worden uitgenodigd:

Logo KVC Westerlo

Wedstrijdactiviteiten

Bij de wedstrijdactiviteiten worden telkens minstens twee clubs uitgenodigd op de wedstrijddagen van het eerste elftal. Alle duiveltjes mogen voor de wedstrijd het veld betreden waarbij zij, voor dat de wedstrijd begint, luidkeels de spionkop gaan groeten. Nadien mogen 2 x 11 spelers met de startende elf mee oplopen. De rest vormt de erehaag. Leden van de club op uitnodiging kunnen trouwens genieten van een voordelig tarief om de wedstrijd bij te wonen.

Via deze wedstrijdactiviteit willen wij deze jeugdspelers een onvergetelijke ervaring bieden in 't Kuipje. Dit heet samenwerking in functie van de jonge voetballer.

Thematrainingen

De thematrainingen worden op de club georganiseerd waarbij trainers, jeugdverantwoordelijken en clubbestuurders worden uitgenodigd. Een thematraining wordt gedurende een hele week georganiseerd in de maanden september en maart. Gedurende deze week zullen alle leeftijdscategorieën aan bod komen. De trainingen worden ook steeds gegeven door een gediplomeerde trainer van de club.

Het doel van deze trainingen is om de leden van de samenwerking kennis bij te brengen omtrent het opleiden van jonge voetballers. Dit heet samenwerking in functie van de jeugdopleiders.

Dag van de vrijwilliger

De 'Dag van de Vrijwilliger' is een receptie voorafgaand aan een wedstrijd van het eerste elftal van KVC Westerlo. Elke club van de samenwerking mag 10 vrijwilligers afvaardigen die onze club in een leuke sfeer zal ontvangen.

Het doel van deze dag is om de belangrijke functie van vrijwilligers binnen een voetbalclub eens in de picture te plaatsen. Dit heet samenwerking in functie van de vele vrijwilligers.

Westel Circle Day

'Westel Circle Day' vindt ook plaats tijdens een wedstrijd van het eerste elftal. Deze avond worden alle leden van de samenwerking tegelijk uitgenodigd om een mega-erehaag te vormen op het speelveld. Elke club wordt aangemoedigd om een groot spandoek te maken met een slogan die dan mee het veld op mag. 'Westel Circle Day' is het grootste evenement dat tijdens het seizoen plaats vindt voorafgaand aan een wedstrijd. De opkomst voor dit evenement is steeds groot. Ook wordt er een receptie met eten voorzien voor 4 bestuurders per club.

Tijdens deze dag wordt het hele project Westel Circle in de picture geplaatst. Ook dit biedt weer een onvergetelijke avond voor elke jeugdspeler. Het mag duidelijk zijn dat via samenwerking grote en leuke evenementen op poten kunnen worden gezet.

Mastertornooi

Het Mastertornooi is een eindejaarstornooi waarbij alle clubs van de samenwerking met hun teams U7 en U8 mogen deelnemen. Dit tornooi bestaat uit louter vriendschappelijke wedstrijden, waarbij de nadruk ligt op voetbalplezier. Er worden dan ook geen uitslagen bijgehouden en er wordt geen rangschikking opgemaakt. Daarnaast wordt er ook randanimatie voorzien, zodat de focus nog meer naar plezier verschuift. Deelname aan het tornooi is trouwens volledig gratis. Alles wordt in het werk gesteld om het fun-aspect te integreren.

Dit concept wordt enorm goed onthaald door trainers, spelers én ouders. Sommige ouders gedragen zich bij wedstrijden van hun kinderen vaak ongepast en foutief. Door de rangschikking weg te nemen blijkt dat dit euvel voor een groot stuk verholpen wordt.

Het Mastertornooi staat in het teken van het voetbalplezier, daar waar jeugdvoetbal vooral om draait. Een goede opleiding legt hier dan ook de nadruk op. Dit heet samenwerking in functie van de waarden en ontwikkeling van een jong kind.

Bron: http://www.kvcwesterlo.be/community/westel-circle