• Logo Twitter
 • Logo Facebook
 • Contacteer ons
 • Logo Google Maps

Spelregels op ons jeugdtornooi

Goede afspraken maken goede vrienden! Daarom willen we alle deelnemende ploegen vragen dat zij kennis nemen van onderstaand tornooireglement.

  Algemeen

 1. K.C.S. Machelen, met stamboeknummer 628 aangesloten bij de K.B.V.B., organiseert dit tornooi volgens de normen en regels van de K.B.V.B. en dit op de terreinen van de club gelegen in de Stadionstraat 0 te 1830 Machelen.
 2. Door deelname aan het jeugdtornooi van KCS Machelen, aanvaardt iedere deelnemende ploeg het tornooireglement.
 3. De inrichtende club is gemachtigd om overtreders van het reglement en de aanbrengers van schade aan de infrastructuur of derden een schadeloosstelling te verzoeken.
 4. De inrichtende club kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele diefstallen, schade of ongevallen.
 5. Iedere speler van een ploeg moet aangesloten zijn bij de club waarmee deze aan het tornooi deelneemt. Iedere speler moet in het bezit zijn van zijn identiteitskaart zodat deze getoond kan worden indien er twijfel zou bestaan over de leeftijd van een speler.
 6. Iedere deelnemende ploeg mag 1 trainer en 1 afgevaardigde aanduiden voor het gehele tornooi. De spelerskern voor iedere deelnemende ploeg mag maximaal uit onderstaand aantal spelers bestaan:
  1. U6 t.e.m. U9: 8 spelers
  2. U10/U11: 12 spelers
 7. Alle deelnemende ploegen brengen hun eigen voetballen mee voor de opwarming alsook hun eigen hesjes indien ze deze nodig hebben. Indien er 2 ploegen in dezelfde kleuren aantreden, wordt de ploeg die op het wedstrijdschema als thuisploeg opgelijst staat, geacht om in een andere kleur aan te treden.
 8. Voor de ploeg die als eerste (1ste) eindigt in zijn reeks wordt er een beker voorzien, en al de spelers worden bedankt met een aandenken.
 9. De prijsuitreiking vindt plaats 10 minuten na de laatste wedstrijd in de betreffende reeks, alle deelnemende ploegen dienen hierop aanwezig te zijn.
 10. Om een vlotte doorstroming te garanderen, krijgt iedere ploeg 30 minuten een volledige kleedkamer ter beschikking om zich om te kleden voor het tornooi en na het tornooi om zich te douchen. De exacte uren kunnen worden geraadpleegd op de deuren van iedere kleedkamer.
 11. Indien een deelnemende ploeg forfait geeft voor een wedstrijd tijdens het tornooi, verliest de ploeg in kwestie deze wedstrijd met forfaitcijfers (3:0) en zal er een boete van € 50,- opgelegd worden ten gunste van de inrichtende club, waarover het PC Brabant ingelicht zal worden.
 12. Bij een algemeen forfait van een deelnemende ploeg voor het volledige tornooi, verliest de betrokken ploeg alle wedstrijden uit zijn reeks met 3:0 en zal er een boete van € 150,- opgelegd worden ten gunste van de inrichtende club, waarover het PC Brabant ingelicht zal worden.
 13. Iedere deelnemende ploeg krijgt voor aanvang van het tornooi een fles water ter zijner beschikking. Er kan een nieuwe fles water bekomen worden op het jeugdsecretariaat mits inlevering van de lege fles water met dop.
 14. Ongepast gedrag van spelers, trainers, afgevaardigden of ouders jegens andere deelnemende ploegen, de scheidsrechters of de organisatie wordt bestraft met een onmiddellijke uitsluiting van het tornooi.
 15. Extra regel voor keepers van U6 tot en met U9

 16. Keepers van een duiveltjesploeg mogen de bal NIET terug in het spel brengen door middel van een uittrap uit de handen.
 17. Samenstelling van klassementen

 18. De rangschikking van een reeks wordt opgemaakt aan de hand van de volgende criteria:
  1. Meeste aantal punten
  2. Meeste gemaakte doelpunten
  3. Meeste gewonnen wedstrijden
  4. Doelpuntensaldo
  5. Minste aantal tegendoelpunten
  6. Meeste omgezette strafschoppen
  7. Door loting
 19. Slotbepalingen

 20. Bij betwistingen allerhande, neemt het jeugdsecretariaat van het tornooi de uiteindelijke beslissing. Iedere betwisting kan tot 10 minuten na het einde van de wedstrijd in kwestie gemeld worden op het jeugdsecretariaat.
 21. Iedere deelnemende ploeg wordt geacht het tornooireglement te kennen en na te leven.

We wensen iedere deelnemende ploeg een leuke, sportieve dag toe en rekenen op jullie medewerking om ook dit jaar van ons jeugdtornooi een geslaagde editie te maken!