Kernwaarden jeugdwerking

K.C.S. Machelen hecht belang aan een paar kernwaarden. Iedereen van de voetbalclub moet zich gedragen volgens deze waarden.

De kernwaarden zijn:

Nederlandstalig Integriteit
Respect Verantwoordelijkheidszin
Fair Play Sociaal
Discipline Samenhorigheid
Sportiviteit Familiaal

Deze kernwaarden gelden voor iedere betrokkene bij K.C.S. Machelen. De club zelf houdt zich ook aan een paar extra waarden:

De speler op de eerste plaats

De jeugdopleiding van K.C.S. Machelen draait volledig rond zijn jeugdspelers. Wij streven ernaar dat elke speler elke training en wedstrijd aanwezig is omdat hij graag traint en wedstrijden speelt. Wij willen elke speler die traint zoveel mogelijk speelkansen garanderen.

Plezier boven resultaat

Een belangrijke slogan bij de club is ‘winnen is leuk, maar de manier waarop gevoetbald wordt is belangrijker’. Een jeugdopleiding is een proces met vallen en opstaan. Als het goed gaat dan moet de trainer zorgen dat de speler een uitdaging krijgt en nieuwe technieken leert. Als het slecht gaat dan moet de trainer de spelers motiveren en stimuleren om het voetbalplezier terug te vinden.

Toegankelijkheid

Voetbal is een populaire sport in België. KCS Machelen wil de jeugd uit de omgeving de kans geven om actief het plezier van het spel te ervaren. Een hobby in clubverband is vaak een dure hobby. Dat is voor een gezin financieel niet gemakkelijk. KCS Machelen wil iedere speler een kans geven om kennis te maken met de sport. Dat kan met een afbetalingsplan of door de tussenkomst van de kansencoördinator (= jeugdsecretaris).

Pedagogisch verantwoord

Elk lid van KCS Machelen moet op een pedagogisch verantwoorde manier met anderen omgaan. De kernwaarden van de club zijn belangrijk en we willen dat iedereen die volgt. Als ze niet gevolgd worden dan kan je dat melden bij iemand van het hoofd- of jeugdbestuur. KCS Machelen heeft een belangrijke sociale rol in de gemeente. Het is belangrijk dat iedereen van de club zich gedraagt en de gangbare normen en waarden volgt.

Financieel gezond

KCS Machelen wil een gezonde financiële basis hebben. De club wil een positieve evolutie op alle vlakken (sportief, infrastructuur en organisatorisch), maar zal altijd rekening houden met de financiën.